Fins a 29 empreses del Berguedà han rebut ajudes per realitzar noves contractacions el 2022

Els programes implementats per l’ADBerguedà permetien que les empreses participants bonifiquessin noves contractacions fomentant així la inserció laboral. Segons el president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, Lluís VallEls programes de contractació bonificada donen oxigen a les empreses i afavoreixen a augmentar les plantilles laborals a perfils de persones de més de 30 anys”. Totes les persones que han trobat feina a través d’aquestes bonificacions, han sigut per a contractes de llarga durada.

Cada una de les diferents convocatòries que s’han utilitzat per fomentar l’ocupació a la comarca, es dirigia a un públic diferent. Persones majors de 30 anys, menors de 30 anys, persones nouvingudes, o contractacions en sectors clau de l’economia comarcal.

Mitjançant el programa 30 Plus s’han aconseguit 16 contractes indefinits, 4 contractes per a joves menors de 29 anys amb el projecte Singulars, 6 contractes a través del programa Treball, Talent i Tecnologia i 7 contractes més gràcies al programa Queda’t a la Catalunya Central.

Des de la perspectiva de les empreses, Vall exposa que “Els programes de contractació bonificada són unes eines molt ben valorades tant per les empreses com per les persones”. Vall afegeix que “poder ajudar en el finançament directe dels salaris d’aquestes persones, alleugereix a les empreses i incentiva la contractació per després consolidar-los a la mateixa empresa”.

El Programa 30 Plus és un programa creat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb l’objectiu d’assolir la inserció laboral de persones en situació de desocupació de 30 anys i més proporcionant-los, entre altres recursos, la formació i competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball.

Aquest programa segueix en funcionament i fins a finals de març del 2023 i el poden sol·licitar les empreses que tenen necessitats de personal. El 2022 s’han bonificat 16 contractacions i al llarg del 2023 es poden bonificar 14 contractes més.

El projecte Singulars liderat també pel Servei d’Ocupació de Catalunya, té com a finalitat millorar de l’ocupabilitat de les persones joves participants i incentivar la seva contractació laboral. A través d’aquest programa s’han finançat 4 contractacions.

En el marc del programa Treball, Talent i Tecnologia, de la Diputació de Barcelona, s’han bonificat 6 contractacions realitzades durant el 2022. Aquestes ajudes, destinades a estimular la creació de llocs de treball per a contribuir a la promoció de l’ocupació i la reactivació econòmica, estaven destinades a la cadena de valor d’activitats en el món rural, que inclou empreses d’alimentació i activitats auxiliars així com de turisme i indústria auxiliar.

I per últim, el programa Queda’t a la Catalunya Central són ajuts destinats a subvencionar la contractació de persones nouvingudes extracomunitàries per part d’empreses, entitats públiques i privades de l’àmbit Leader de la Catalunya Central. També es subvenciona l’autoocupació de les persones nouvingudes extracomunitàries. Aquesta és una iniciativa creada i gestionada per l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central. Sota aquest programa s’han bonificat 7 contractes al llarg del 2022. Actualment hi ha una nova convocatòria oberta i s’admeten sol·licituds fins al 30 de setembre del 2023.

Les 7 cares del Pedraforca, un nou projecte de referència a nivell europeu
La dinamització dels polígons del Berguedà, una balua per rellançar l’economia de la comarca i la seva competitivitat