La idea

Treballa la teva idea

A l’hora d’iniciar el teu projecte empresarial, és important tenir identificada la teva idea i que aquesta estigui ben contrastada amb el mercat. La idea és la base del negoci, el seu fet diferencial. És important pensar-la bé, madurar-la, avaluar-la i millorar-la. I si ja existeixen idees similars, et recomanem incorporar-hi elements innovadors i transformadors.

Una idea adaptada a la teva personalitat

Són moltes les persones que aconsegueixen fer realitat el seu projecte empresarial, però com ja saps, no és gens fàcil. Alinear la teva idea a la teva forma d’entendre la vida i la teva personalitat esdevé un aspecte clau d’èxit. A continuació et donem 6 consells per aconseguir-ho:

1- Assegura’t que allò que vols fer sigui alguna cosa que t’agradi.  Pots tenir una idea de negoci que no tingui una relació estreta amb les teves aficions, però assegura’t que et desperta interès i motivació. Si no pots decaure massa ràpid o perdre la fe

2- Aprofita les teves capacitats i treu el màxim profit. Pensa també en allò que tens traça, que et sents còmode. Si no t’agrada viatjar, una agència de viatges no sigui la millor idea

3- Connecta amb els teus valors, i pensa que vols que representi la teva empresa. Reflexiona sobre la missió, visió i valors que vols que tingui i estableix prioritats. Si per exemple tens preocupació pel canvi climàtic, la transició ecosocial sigui una prioritat.

4- No t’obsessionis a trobar el millor invent del segle. Moltes empreses ofereixen productes i serveis semblants, esforça’t en buscar aquells mercats i sectors menys saturats, i treballa en una proposta de més qualitat o més economica que la teva competència. Pot donar resposta a un servei o producte que no està fent cap empresa? Pots millorar en qualitat i/o preu aquest servei?

5- Simplificar per sumar.  Centra els teus esforços a fixar un punt de venda clar i únic amb un públic objectiu molt definit, sobretot a l’inici. Si el projecte va creixent sempre podràs anar ampliant la teva cartera de serveis o productes

6- Demana opinió i deixa’t ajudar. Demana consells, opinions, diferents punts de vista i de gent diversa. Escolta i interpreta com es percep la teva idea i que provoca al públic objectiu.

Quins elements ha de tenir una idea d’èxit amb projecció?

Aquest vídeo ha estat editat per la Xarxa Emprèn, dins el Programa Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya.

Per saber-ne més i desenvolupar la teva idea empresarial, contacta amb el Servei d’Empresa de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. Demana hora als nostres tècnics clicant aquí.